Hos oss är talang gränslös.

 

 

 

Vi rustar ert företag med internationell kompetens.
Mångfalden får du på köpet.

 

Rekrytering, search eller konsultlösning – hela processer eller precis det ni behöver

 

International Minds har en av Sveriges största källa av internationell kompetens att utgå ifrån.


Vi hjälper dig att hitta chefer och specialister ur ett relevant internationellt urval inom, IT, försäljning, marknad och teknik.
Ökad mångfald får du på köpet.  

Vi säkerställer alltid att:
1. sökningen blir från ett relevant nätverk
2. vi på ett strukturerat sätt tar bort etiketter som kön, etnicitet, ålder, religion, läggning och fokuserar istället på kompetens, erfarenhet och attityd

Våra tjänster

Full rekrytering via Search/Headhunting

Vår tydliga målsättning är att identifiera och attrahera de bästa kandidaterna till ditt företag. Och detta gör vi genom att tillföra ett internationellt perspektiv till kravprofilen. Vår ambition är att överträffa de förväntningar som ställs på oss från våra kunder och kandidater. I vår rekryteringsprocess är vi proaktiva i sökandet efter rätt kompetens - såväl via erkända sociala medier som i bransch- och företagsnätverk. Vi validerar utvalda kandidater med marknadens främsta bedömningsverktyg.

Search i delar

Vi anpassar vårt searcharbete och kan stötta er antingen i början, i mitten eller i slutet av er rekrytering. Vi kontaktar utvalda kandidater och skapar intresse för tjänsten. De kandidater som visar intresse och som uppfyller kravprofilen genomgår vår fulla process med intervjuer, tester och djupintervjuer innan de presenteras.

"Halva jobbet"

Här har vi en kandidatbank som ingen annan i branschen har. Låt oss ta fram annonsen och kandidaterna - du gör resten. Halva jobbet och halva priset!

Second Opinion

Vi genomför en strukturerad djupintervju på er utvalda kandidat, såväl intern som extern, som får genomgå tester för personlighet, motivation och begåvning som är relevanta för den aktuella tjänsten.

Interim

Att anlita en erfaren chef eller specialist på konsultbasis har blivit ett självklart val för många företag när problem uppstår med kort varsel - eller då man behöver få nya perspektiv, med andra ögon. Testa gärna våra nätverk.

Våra branschområden:

IT

När det gäller duktig IT-personal har de bästa länge varit svåra att få tag på. Vi hittar rätt talang och kompetens så ditt företag kan växa!

Gaming

Sverige, och inte minst Malmö, har blivit ett nytt epicenter i Gamingindustrin. Vi hittar nödvändig talang och kompetens så ditt företag kan växa!

Klassisk Sälj

Många är kallade - få är utvalda!
Kandidaterna i våra säljuppdrag har dokumenterad erfarenhet från säljarbete inom olika branscher och kontrolleras alltid via vårt eget nätverk.

Retail & FMCG 

De rekryteringar vi har gjort spänner över ett brett spektrum med titlar som försäljningschefer, marknadschefer, KAM, säljare, Brand Manager, Category Manager, produktchef, supply chain manager etc.

Interim

Här kan vi erbjuda interimlösningar för chefer och specialister med dokumenterade resultat och självklart noggrant kontrollerade via vårt egna nätverk.

Ingenjörer

Specialister, chefer och projektledare inom bl.a. mekanik, automation och elektronik. Idag finns det inte tillräckligt av dessa kompetenser i Sverige. Vi kan hjälpa dig att leta internationellt via våra nätverk.

lite om oss


Deoperativapakontoret


De operativa på gott humör i nya lokaler hos Media Evolution City! Från vänster: Pierre Bellin, Christoffer Sundman och Maja Mutsson.Glad och överexponerad bild.
Från vänster: Pete Andersen (partner), Pierre Bellin (regionchef), Pirkko Trpevski Kyllönen (partner), Antonijo Trpevski (partner och styrelseordf.), Peter Lundahl (partner), Inramad: Christoffer Sundman Ekholm (rekryteringskonsult)

 

International Minds AB grundades nådens år 2015.

Det som särskiljer oss är att vi är specialiserade på att hitta internationell talang. Detta är avgörande för företag i alla storlekar och branscher då man faktiskt tävlar mot hela världen i de nya app-, bot-., IoT-, Google- och "share"-ekonomierna. Då krävs världsklasskompetens.

Talang och kompetens är gränslös. Punkt.

Ett av vår ägares systerbolag heter Språkservice Sverige AB. Det är idag Nordens största språk- och tolkservice med ca 7000 konsulter med tillhörande unika nätverk. Här hämtar vi en del av vårt breda nätverk med internationell kompetens, som tillsammans bildar grunden för vårt unika globala nätverk. International Minds har Sveriges största källa av internationell kompetens att utgå ifrån.

Men vi vägrar stanna där.

Med LinkedIn som partner i kombination med våra personliga nätverk i svenskt näringsliv, har vi en kraftfull position att hitta rätt person för uppdraget från det största möjliga relevanta urvalet.

Det vi kallar "internationell kompetens” kan vara specifik kompetens, men också ett sätt att vara. Förutom specifika kompetenskrav för tjänsten, har våra kandidater andra kunskaper och erfarenheter som främjar den kommersiellt viktiga mångfalden i ditt företag, såsom språk, internationell arbetserfarenhet, kultur etc. 

Vår Minds@-process säkerställer alltid två saker:
1. att sökningen utan undantag görs från ett stort internationellt nätverk
2. att vi på ett strukturerat sätt tar bort etiketter som kön, etnicitet, ålder, religion, läggning och ersätter dessa med kompetens, erfarenhet och attityd. 

 

Dessutom är vi snälla.

Hjälp med rekrytering? Konsulter?

Vi hör av oss inom 24 timmar